Westfriese Judocompetitie

 

 

Anna Paulowna, november 2018

 

 

Geachte bezoeker,

 

Welkom op de site van de West-Friese Judo Competitie.

Bij gebrek aan wedstrijden voor de beginnende wedstrijdjudoka en judoka’s zonder kampioensaspiraties werd in 1973 een teamcompetitie gestart voor clubs uit West Friesland. Zes teams bestaande uit zeven judoka’s bonden met elkaar de strijd aan in wat zij noemde de West Friese Judocompetitie.

Intussen zijn we vele jaren verder. Naast een competitie voor de junioren en senioren is in 1983 een competitie gestart voor de jeugd (West Friese Jeugd Judo Competitie).

In de senioren competitie judoën momenteel 18 teams verdeeld over drie klassen. Ook in de jeugdcompetitie zijn 22 teams actief, zij judoën in vier klassen. Voor het seizoen 2018-2019 hebben zich alweer nieuwe clubs aan- en afgemeld. 

Wat begonnen is als competitie voor ‘clubjes’ uit West-Friesland is intussen doorgegroeid naar een districtscompetitie voor clubs uit heel Noord-Holland, waar judoka’s op eigen niveau in teamverband hun wedstrijden kunnen draaien.  

Op deze site kunt u verdere informatie vinden over de geschiedenis, competitie, klassementen en de deelnemende clubs. Wij hopen u binnenkort te kunnen begroeten als judoka, supporter of geïnteresseerde tijdens een van de competitierondes.

Voor een rechtstreeks contact met ons bestuur kunt u gebruik maken van de contact button.


Het bestuur van de WFJC